Familiale, relatie- en scheidingsbemiddeling

Soms zijn er conflicten in een familie, tussen broers en/of zussen, omtrent erfenissen, over de zorg voor ouders… waar je niet uitgeraakt. Een bemiddelaar kan helpen om alle partijen, alle emoties aan bod te laten komen en de nodige ondersteuning te geven om samen tot een goeie oplossing te komen.

Wanneer je als koppel niet goed weet of je nog samen verder wil en je dit wil onderzoeken kan dit samen met de bemiddelaar. Zij begeleidt jullie in het praten en het luisteren naar elkaar, zorgt dat elke partij aan bod kan komen en ondersteunt jullie in het vinden van een gezamenlijke beslissing en in de verkenning van nieuwe samenleefregels. Soms kan je overwegen om tijdelijk uit elkaar te gaan.

Als je als koppel samen besluit om uit elkaar te gaan, kan scheidingsbemiddeling ondersteuning bieden. Dit kan voor samenwoners of voor gehuwden: bij het uit elkaar gaan zijn hier grote verschillen.

Kiezen voor bemiddeling is een keuze voor “samen uit elkaar gaan”, je kiest dan voor dialoog en overleg om te komen tot goede afspraken. De bemiddelaar zorgt er eveneens voor dat alle emoties bespreekbaar gemaakt worden. Wanneer je kiest voor bemiddeling heb je de intentie om gemaakte afspraken te respecteren omdat je ze zelf en in overleg gemaakt hebt.

De bemiddelaar begeleidt je bij het komen tot een goede ouderschapsregeling, de verdeling van het huis en van de goederen. Zij voorziet de nodige achtergrondinformatie om samen tot goede akkoorden te komen. Het belang van de kinderen staat in bemiddeling steeds op de voorgrond.

Nieuw samengestelde gezinnen en plus-ouders en kinderen, hebben het vaak moeilijk om met de nieuwe, complexere situatie om te gaan. Ook hier kan bemiddeling helpen.

Bemiddelen met kinderen

Kinderen nemen een belangrijke plaats in tijdens het bemiddelingsproces. Er is de mogelijkheid dat elk kind, vanaf de lagere schoolleeftijd, op gesprek kan komen bij de bemiddelaar.

   

Advocatenkantoor Aalst

Telefoon:
+32 (0)53 70 47 98

E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres:
Binnenstraat 39
9300 Aalst
België

Ligging:
klik hier